Himmelens Drottning hindrar väckelse i Europa

Vad är det som hindrar väckelse i Europa? En viktig förklaring kan vara dyrkandet av Himmelns Drottning, en andemakt verksam inom den katolska världen och som många har förletts tro är den bibliska Maria, Jesu mor.

En person som har insett detta är Peter Wagner. Lördagen den 14 augusti 2004 har han efter ett Guds tilltal kallat samman till ett bön- och lovprisningsmöte "Celebration of Praise" på det stora torget framför den väldiga katedralen Santiago de Compostela i norra Spanien. Han räknar med att tusentals bedjare från hela världen ska samlas för att upphöja Jesus i bön och lovprisning och med detta konfrontera denna andemakten. Sedan ska böneteam spridas till strategiska platser i södra Europa för att fortsätta bedjandet.

Wagner har tidigare hållit ett liknande möte i Efesus, Turkiet, 1999 där 5000 förebedjare från 61 nationer samlades för att be för 10/40 fönstret. Katedralen i Compostela byggdes till ära för aposteln Jakob som enligt traditionen var den förste som evangeliserade området. Compostela är också känt för att aposteln Jakob sägs ha uppenbarat sig här år 844 ridande på en häst för att leda katolikerna i strid mot muslimerna. Det var säkert inte aposteln. Det blev nyligen uppståndelse över en staty i katedralen där Jakob skär av huvudena på muslimska fiender.

Compostela är ett av de främsta pilgrimsmålen i världen för katoliker. 1999 kom 7 miljoner människor dit för att få sina synder förlåtna, enligt den katolska tron. Det hela centrerar kring en sarkofag med Jakobs påstådda kvarlevor och en trästaty (avgud) av Jakob som alla vidrör för att han ska företräda dem inför Gud så att synderna blir förlåtna. Detta är långt ifrån hur Gud förlåter synd.

I mitten av katedraltorget finns en fontän framhävd av fyra hästar med vatten som kommer ur deras munnar och en attraktiv kvinna, Himmelens Drottning, som sitter ovanför dem på en kopia av Jakobs sarkofag. I sin högra hand håller hon en lång stav med Lucifers åttakantiga stjärna. Hon har med sitt nöjda leende lett miljoner själar till helvetet.

Katolska kyrkan är osund andligt sett genom sin Maria- och helgondyrkan och ett hinder för väckelse i Europa.

Bertil Lundberg

3 000 samlades 14 augusti för det första väckelsemötet någonsin i Compostela sedan 800-talet!
Världen idag 040830.

Enligt legenden hittades aposteln Jakobs grav här på 800-talet av en eremit som följde en stjärnvision. Att en av Jesu lärjungar hamnade här uppe i norra Spanien förklaras naturligtvis av ett under. Jakob halshöggs visserligen av romarna i Judéen, men hans kropp lades då i båt som helt utan segel och bemanning drev upp till norra Spanien på bara 7 dagar. Santiago de Compostello lanseras nu hårt både av katolska kyrkan och den spanska staten. Målet är att Santiago de Compostello ska bli en lika ledande vallfartsort som under medeltiden. (Människor och tro i P1, 2004-09-24.)
Hur kan någon tro en sådan legend?

Tillbaks till: föregående sidan