Profetiskt om Katolska kyrkan

Det finns många både katoliker och icke katoliker som tycker att påven Johannes Paulus II är en underbar företrädare för kristenheten, han är ju så godmodig och fin, tycker man. Men vilket arv har han efterlämnat i kristenheten? När påven besökte grottan Massabielle i Lourdes knäböjde han framför grottan och sa: "Jag känner djupt att jag har nått målet för min pilgrimsfärd. Denna grotta där Maria uppenbarade sig är hjärtat i Loudes."

Johannes Paulus II är och har alltid varit en innerlig Mariadyrkare. Ja, faktiskt så långt så att det han gör är avgudadyrkan. Bilden här nedanför visar när han den 25 mars 1984 framför en Mariastaty från Fatima invigde hela världen till Marias obefläckade hjärta. Hela hans tal kan läsas här.Det andra budet av tio Guds bud har oftast glömts bort. Det lyder: "Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himlen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden. Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem." (2 Mosebok 20:4).

Finns det någon som tror att påven har något stöd för det han gör av Gud? Följande profetia säger en del om hur Gud ser på Katolska kyrkan:

Herren visade mig två rektangulära rum. I det ena rummet fanns ledare från Egypten klädda i dyra dräkter och hållande i stavar med ormar på dem och iklädda huvudbonader som var omsorgsfullt gjorda. Inne i det andra rummet var katolska ledare, klädda i dräkter och hållande i stavar med skulpterade toppar på dem och de bar också omsorgsfullt gjorda huvudbonader. Likheten mellan de två scenerna i dessa rum var tydliga. Jag blev förvånad hur lika de var och jag fortsatte titta mellan de två rummen utan att kunna se någon skillnad. Jag frågade Herren varför Han visade mig denna syn: Jag upplevde att Herren talade till mig: "Det finns många av mitt älskade folk under katolicismens tak. Jag kommer att resa upp en nutida Moses som leder mitt folk ut ur detta Egypten."

(Gloria Newlove 2002-02-28 Auckland, Nya Zeeland)

Evangelikala måste vara försiktiga och inte upphöja Maria högre än vad hon presenteras i Skriften, säger R. Albert Mohler Jr., president för sydstatsbaptisternas teologiska seminarium i en artikel i Time magazine. Se referat från BP News 050318.

 

Tillbaks till föregående sidan.