Palestinsk tidning fördömer föräldrar som inte låter sina barn kasta sten

Palestinsk tidning fördömer föräldrar som inte låter sina barn kasta sten

En av den palestinska myndighetens tidningar fördömer föräldrar som förbjuder sina barn från att delta i upploppen. Chefredaktören för Al Hayyat Al Jedida säger i en ledare att de som avskräcker ungdomarna från att kasta stenar på israeliska soldater och de föräldrar som förbjuder sina barn från att göra så är femtekolonnare (vilket betyder förrädare). Han klassificerar detta som en av de mest allvarliga överträdelser.

Han skriver, enligt Media Watch: "Jag blev sårad genom att flera fäder förbjöd sina äldre barn från att delta i processionen, när det är deras rättighet. Men när någon av dessa (pappor) säger (till sina söner): "Gå inte, och vem än som dör är ett lockbete", ja då är det ett av de mest allvarliga överträdelser.

Vidare blir vi sårade genom somliga som tror att de är stora men i själva verket små, som utnyttjar en möjlighet till att skada krigarna och håna dem. En passiv civilist, en passiv äldre i samhället eller en lat tjänsteman kan ignorera sin plikt, men det är förbjudet för dem att förödmjuka krigarna eller att håna de skadade eller att besvärja fram konspirationer mot den fältaktiva generationen som för befälet över intifadan. Dessa destruktiva avskyvärda (individer) skadar oss mer än ockupanternas kulor, därför att de utgör en femtekolonnare. Vår nation måste lära en läxa och föra dem till räkenskap senare."

Arafat har även själv uppmuntrat barnen att delta i våldssammanstötningarna och kallat dem "Klippornas Generaler." Barnen fungerar ibland som sköldar för de beväpnade palestinier som finns i bakgrunden.

Tillbaks till  Israelsidan.