Internet - Kunskapens träd på gott och ont

av Maurice Sklaar

   För över tjugo år sedan var jag på väckelsemöten i Dallas, Texas och under dessa möten i maj-juni 1985 så rörde Herren vid mitt liv på ett kraftfullt sätt under flera dagar medan jag satt på Days Inn motellrum. Jag hade besök av den helige Ande som inkluderade syner om Guds dom över Amerika, världens nationer, Babylon, Eliastjänsten, och förberedelserna för bruden till vår Messias, Yeshua. Jag skulle vilja dela dessa nu med Messias kropp, ty Gud har slutligen förlöst mig att göra det vid den här tiden.
    I den första synen, såg jag jorden från yttre rymden. Medan jag tittade, började jag se vad som såg ut som neonljus som började visa sig i hexagonmönster. Det startade från den nordamerikanska kontinenten och spreds sedan ut till Europa och sedan runt om i världen. Det närmaste sättet jag kan beskriva det är att det såg ut som vita laserljus som spårades i cirka 100 miles vida hexagon mönster runt hela jorden som ett elektroniskt eller laser-spindelnät. När ljusen till sist slutade spåra runt jorden, såg det ut som jorden var insvept i ett elektronisk rutnät som en geodetisk kupol, liknande den vita globen som finns på Epcot Center i Disneyworld, bara det att det inte är solitt. Du kunde se jorden under den, med sina blå oceaner och moln och atmosfär.
    Herren sade sedan till mig: "Det här är vad som kommer att ske inom kort. Det är ett elektroniskt nät som kommer att omsluta jorden så här. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. Först kommer det att medföra stora välsignelser och välstånd. Det kommer att verka som att alla kommer samman och en ny tid gryr för mänskligheten." Jag tittade igen, och jag såg jorden från rymden med denna elektroniska webb runt det en gång till. Men sedan såg jag den europeiska kontinenten. Hexagonerna från varje nation började mörkna och blev ogenomskinliga. Det såg ut som svart rök steg upp och en efter en, började varje hexagon att bli grå och sedan svart. Efter några sekunder, kunde jag inte alls längre se Europa. Sedan började detta sprida sig snabbt över till Asien och Afrika. Slutligen, Australien, Kina och även Amerika var helt utplånat. Jag kunde bara se haven. Sedan blev öarna i haven svarta. Slutligen var hela jorden i mörker - även de blå oceanerna försvann. Jag kände en sådan ondska och hopplöshet. Jag hörde ropen från miljontals själar på jorden som var instängda i mörker.
   Sedan talade Herren igen och sade: "Ser du detta? Vet du vad detta är?" Jag svarade: "Nej, Herre." Han sade: "Detta är fullheten av kunskapens träd på gott och ont. Detta är vad Adam valde för hela mänskligheten i Edens lustgård i stället för gemenskap och liv med Mig. De kunde ha ätit från livets träd istället, och detta skulle aldrig ha hänt."
    Jag var så förvirrad. Jag förstod faktiskt inte på den tiden. Du måste komma ihåg, att "World Wide Web" av Internet var bara i sin linda tillbaks i år 1985. Endast några få tusen datornördar var "online". Jag kunde inte föreställa mig världen som den är nu, då. Persondatorer hade precis börjat komma in i den privata sektorn. Naturligtvis nu, när jag ser tillbaka, så förstår jag denna synen perfekt. Gud sa till Daniel att kunskapen i de sista dagarna skulle öka exponentiellt och många skulle resa fram och tillbaka som aldrig förr i mänsklighetens historia. Om det finns en sak som kännetecknar vår generation nu, så skulle det vara dessa två saker. Resandet över hela världen har aldrig varit snabbare eller lättare och mänsklighetens kunskap fördubblas endast över ett antal veckor. Som en snöboll som går ner för ett berg och blir större och större när den färdas snabbare och snabbare är kunskapen som exploderar som aldrig förr. Vilken kunskap? Kunskapen om både gott och ont. Den är nu lindad runt mänskligheten som ett gigantisk träd med sina grenar som går överallt. Vi kan inte fly från den.

Synen om sex olika Babylon

   I den andra synen, såg jag USA från den yttre atmosfären. I ett spektakulärt panorama, såg jag USA i ett härligt svep från kust till kust och från norr till söder. Jag kände det som att jag flög i överljudshastighet som en raket eller missil bara några hundra meter över marken. Det var så majestätiskt och vackert! Jag såg de stora större städerna på östkusten med sina höga skyskrapor, mittvästern med sina "miles" av frodig jordbruksmark, korsande den mäktiga Mississippifloden, och sedan de stora slätterna och prärien i väst, följt av det häftiga Grand Canyon, de majestätiska bergen i Klippiga bergen, hela vägen till västkusten, Golden Gate-bron, följt av ett svep av södra Kalifornien, och sedan till Stilla havet hela vägen från Alaska till Hawaii.
    Då, plötsligt, såg jag eld börja att slå upp i små fickor och i olika städer, nästan som en av de där kalla krigets kärnvapenkrigsarkadspel som kom ut för ett antal år sedan. Det är så det såg ut för mig när jag såg det. Sedan såg jag fler och fler explosioner. Det blev större och större, och sedan började stora jätteexplosioner hända på en gång. De gick alla upp i svampmoln. För vad som kändes som en evighet, även om jag visste att det var bara ett par minuter i synen, kunde jag inte se något annat än dessa moln av mörk rök. Efter det klarnade det slutligen. Jag blev chockad över vad jag såg! Hela landet Förenta Staterna var bränt och förkolnat. Från den ena änden till den andra, det var inte en grön sak som växte. Det såg ut som svarta och förkolnade och brända ruiner från kust till kust. Det var helt utplånat!
    Herren sade sedan till mig: "Det här är slutet på Babylon. Hon ska bli helt förintad med eld."
    Jag sa till Herren: "Säkerligen, det här kan inte vara Amerika. Varför kommer du att tillåta en sådan sak? "Han sa: "Detta skall bli slutet för alla nationer som överger Mig för avgudarna i Babylon. De skall brännas upp i eld. De ska aldrig byggas upp igen. Endast i tiden av Mitt rike ska nationerna återställas och sedan ska jag skapa en ny himmel och en ny jord där rättfärdighet bor. När det är rätt tid, kommer jag att tillåta att du kan släppa dessa syner för att varna Mitt folk att fly från den kommande vreden."
    "Min son, det finns sex olika Babylon i skrifterna. Om du inte exakt urskiljer vilka jag talar om, så kommer du inte att förstå vad jag uppenbarade för profeterna. Det finns tre tydliga historiska Babylons och det finns tre profetiska sluttids-Babylons. Liksom kung Nebukadnessars syn av trädet som täcker jorden, skall så hela jorden förföras av ondska och bedrägeri under Satans makt innan Mitt rike upprättas på jorden.
    Det första Babylon är staden som byggdes och det första tornet som uppfördes i Första Moseboken i den antika staden på slätten i Sinear. Jag dömde det och skingrade folket genom att skapa många nya språk på jorden. Detta är förstörelsen av Babels torn.
    Den andra Babylon är det gamla Nebudkadnessars kungadöme dit Mitt folk Israel först skickades i exil. Det också blev förstört och kommer aldrig att byggas upp igen, även om vissa har försökt.
    Det tredje Babylon är den geografiska regionen i dagens moderna Irak-Iran (Persien). Den dagen kommer snart när det också kommer att bli helt förstört av eld och aldrig byggs upp igen.
    Den fjärde Babylon stiger upp nu. Jag kallar det också för Konungariket Tyrus av Mina profeter i den antika världen. Det är sluttidens globala ekonomiska system som kommer att förslava världen genom affärsverksamhet, handel och orättvisa ocker (räntor). Pengar är den gud som väljs i stället för Mig och som förslavar alla som inte böjer sina knän vid Mitt kors och överlämnar allt för Mitt herravälde och Mitt rike.
    Den femte Babylon kallas det "Hemlighetsfulla Babylon". Det är vilseledandet av alla falska religioner som i slutändan kommer att snärja alla som överger mig genom antikrists ande. Grunderna för det hemlighetsfulla (mystika) Babylon startade i den antika hedniska världen, men grunden som byggdes in i kyrkohistorien kommer ifrån den romerska kyrkans ersättningsteologi. Det är ytterst kunskapen om det andliga goda i människan som är det ultimata bedrägeriet. Människans goda gärningar förutom Mig kan aldrig betala priset för en själs försoning. Endast Mitt blod kan göra det.
    Det sjätte Babylon finns i de rika länderna i ändetiden som övergav mig och vände sig till avgudar. Det är alla de geografiska regioner som har gjorts rika genom det ekonomiska systemet i dessa tider. De finns på öarna i havet, i skatteparadisen av stor rikedom och nationer där dessa resurser lagras. När Mitt folk till slut tas bort från dessa nationer och öar, skall min domseld förinta dem. Tro inte att Amerika (USA) ska skonas, för hon har vänt sig bort ifrån mig.
    En del av detta sjätte Babylon är en stad. Den beskrivs i Uppenbarelseboken som världscentrum för ekonomi, affärsverksamhet, handel, konst, musik och alla fina och önskvärda saker mänskligheten vill ha. Det är den nya förbundstaden i Tyrus. Mammon är dess Gud. Satans ekonomiska tron är där. Hans hedniska tron för mänskliga offer finns i Calcutta, Indien. Hans falska religiösa tron är byggd på de sju kullarna i Vatikanen i Rom. Men den stora staden Babylon är New York City. Dess gud är pengar och rikedom. Den skall förstöras på en timme efter att mitt folk - både det judiska och det i kyrkan - ska tas bort ur henne. Vilken stad är som DENNA stad? Det skall också brännas i eld och aldrig byggas upp igen. Amerika (USA) kommer också att helt förstöras av eld, så som jag visade dig i denna syn, om de inte omvänder sig och vänder tillbaks till Mig.

Syner av sluttidens Eliastjänst

    Sedan såg jag en syn av profeten Elia. Jag såg hela hans tjänst blixtra fram framför mig som en mycket snabb film. Sedan såg jag honom smörja Elisa med en dubbel portion och jag såg alla mirakel som tog plats i Elisas tjänst. Då plötsligt, också i en mycket snabb panorama-vy, såg jag Johannes Döparens mission och hörde hans djärva predikan i öknen. Sedan såg jag Jesus komma till honom och ta emot mirakelmanteln från Johannes döparen när den helige Ande kom över honom. Sedan såg jag en mycket snabb följd av de från den tidiga kyrkan som bar samma mantel, bara mycket mindre. Jag såg mirakeltjänster av många "heliga" och heliga män och kvinnor under medeltiden. Jag såg väckelseeldar starta först i Italien och sedan i Frankrike. Sedan började de i England, följt av Östeuropa och sedan såg jag hela Tyskland lysas upp från norr till söder med många eldar under Luthers reformation. Dessa svepte sedan över hela Europa och fördes sedan med båt till många nationer. Sedan tändes Amerika med samma härliga eld och flammade ljust under en tid. Sedan såg jag vad jag visste vara pingstväckelsens utgjutelse och det slog ner i Kalifornien och spred sig snabbt utöver världen. Då hörde jag en röst säga: "Det här är början på särlaregnet som ska hämta in skörden från nationerna. Den ska pågå i hundra år. Min härlighet skall täcka jorden som vattnet täcker havet. Många ska smaka och se att jag är god. De skall känna Min nåd och Mina välsignelser."

    John Alexander Dowie (1847-1907)

   Sedan såg jag plötsligt en man med grått hår och skägg. Han var på ett fartyg som går från England till Amerika. Jag såg en ängel komma med en enorm mantel och den kom över hans axlar. Jag hörde en röst som sade: "Detta är Elias mantel för skörden av nationerna." Sedan såg jag den här mannen predika i mittvästern i USA i en stor stad och sedan i en mindre stad. Mirakler och helanden bröt fram genom honom. Sen hörde jag honom säga: "Herren har sagt till mig att jag är den Elia som ska komma." Efter det såg jag ett mörker ta över den här mannen och snart hade det härliga ljus som var i honom försvunnit. Sedan såg jag två änglar komma och ta bort den enorma manteln och skilja den från den här mannen.

   William Branham (1909-1965)

   Sedan såg jag en man på sina knän gråtande i förtvivlan. Han var fattig och frusen i ett litet hus och det snöade likt en snöstorm utanför. Hans vedspis brann slutligen ut och han kröp ner under en filt i försöken att hålla sig varm. Sedan såg jag denne mannen stå vid en gravplats där jag på något sätt visste att hans fru och barn begravts. Han grät tills han inte kunde gråta längre. Sen såg jag samma man gå upp och börja predika i vad som såg ut som en liten landskyrka med rött tegel. Sedan såg jag honom igen knäböja i bön framför ett stort ekträd och han sa: "Herre jag ger dig mitt liv. Gör vad du vill med mig." "Då såg jag två änglar komma med samma enorma mantel som var på den tidigare mannen med den långa kappan. Jag visste att det var samma Elias mantel. De satte den på honom och han grät och grät. En av änglarna sa: "Jag kommer att leva med honom så att han kan bära den. Det är för tungt för honom ensam. "Sedan såg jag den här mannen plötsligt lysa upp som ett bloss och brinna så starkt att vart han än gick därefter över hela jorden, så startade väckelse överallt. Det kom ut ur hans mun och bara satte alla i brand. Sedan såg jag den här mannen en dag säga: "Herren har sagt till mig att jag är den Elia som ska komma. Jag måste nu lära ut allt jag vet." Han öppnade sin bibel och som han gjorde det, såg jag en orm stiga upp ur den. Det såg ut som en grön kobra. Den började tala i stället för honom. Först dök den bara upp för en liten stund och försvann sedan. Men sedan växte den större och större och ringlade runt honom. Jag kunde inte längre se den flammande blossliknande fackla som han bar. Jag kunde inte ens se den vackra manteln över honom. Ängeln kunde inte längre stanna, så en annan ängel dök upp och de lyfte bort manteln från honom och de for upp till himlen.
   
    Sedan såg jag det elektroniska nätet igen täcka jorden som i den första synen. Jag hörde en röst säga: "Vem vill gå för mig för att förbereda vägen för Mitt kommande?" Då såg jag ett antal unga män och kvinnor som började gråta ut i bön. Sedan såg jag hundratals änglar som kom till jorden med mantlar mycket liknande den på de två männen. De började förökas tills det fanns tusentals män och kvinnor klädda med dessa. De var upplysta som små stjärnor, de lyste så ljust. Sedan såg jag jorden börja lysas upp varhelst de gick som en julgran.
    Då hörde jag en röst säga: "Jag kommer att sända profeten Elia till er, innan den kommer, den stora och fruktansvärda Herrens dag. Detta är fullheten av profetens tjänst för de sista dagarna. Den ska säkert komma."    Sedan såg jag en reningseld börja i både kyrkan, hos det judiska folket och i nationen Israel. Jag såg en brud som kommer ner i mitten av en kyrka och jag hörde en röst säga: "Min brud har gjort sig redo. Jag kommer nu för att ta henne bort. Kom här, Min Älskade." Då såg jag jorden igen och jag såg samma mantlar faller tillbaka ner på jorden och bäras bort av hundratals och tusentals änglar. De föll på många från det judiska folket och jag såg dem gå fram och profetera mycket djärvt. Eld kom ur deras munnar och sedan jag såg fruktansvärd förödelse, farsoter och jordbävningar och svält och ännu fler kärnvapen brinna av. Jag såg solen bli röd från föroreningar och strålning från atmosfären. Sedan såg jag alla mantlarna sammanstråla på nationen Israel från alla hörn av jorden. Plötsligt kom alla tillsammans i Jerusalem och kom tillbaka in i samma enorma mantel som var där först.
    Jag såg sedan en eldröd vagn komma till jorden och sänka sig ned till Jerusalem. Elia gick ut från den och jag hörde hans bullrande röst säga: "Förbered dig på att möta din Gud O jord, jord, jord! Ve er, för ödeläggelse kommer över er. "När han sa detta, kom manteln tillbaks på honom och han stod än en gång i det som han hade gjort i Bibeln. Vart han än vände sig, kom eld ut ur hans mun och ödelade jorden i tolv riktningar när den gick ut igenom de tolv portarna och ut i världen. Sedan efter detta, hörde jag honom säga, "Jag är nu klar med det arbete som jag ordinerades att göra. Ta mig hem, Herre Sebaot! "Sedan blev han plötsligt dödad och föll ner på marken, där han låg i tre dagar medan hela världen tittade i förtjusning och förundran. Då, plötsligt kom han till liv igen och reste sig upp på sina fötter, och eldsvagnen kom och han gick in den och lyftes upp till himlen.
    Jag kunde inte bibeln så bra på den tiden som jag gör nu. Jag var mycket förvirrad över dessa syner och de var mycket oroande för mig. Men Herren sa till mig: "Detta skall vara beseglat i din ande tills den utsatta tiden. Då ska du släppa dessa budskap till alla som vill lyssna. Vissa kommer att höra många kommer inte. Du kommer att vara en del av många hundratals profeter som jag har avskilt för den sista timmen för att bereda vägen för Mitt kommande. De som har öron att höra kommer att ta emot och Min Brud kommer säkert att göra sig redo. Hon måste ta emot Elias reningseld och hennes (brudens) vackra klädnad. Hon ska vara utan fläck eller skrynkla och prydas med sina bröllopskläder och härliga juveler från himlen. För hennes bröllopsdag är snart inne."
    Sedan såg jag en gammaldags oljelampa som tändes med en låga som kommer ut ur toppen av den. Sedan blev det plötsligt tio lampor som radades upp sida vid sida. De fem till vänster om mig började plötsligt flimra. Lågan blev mindre och mindre tills slutligen den bara ebbade ut. Men lamporna på andra sidan matades av en lampfot som de var anslutna till som tidigare var fördold i mörkret. De brann bara ljusare och ljusare tills slutligen jag hörde dessa ord: "Kom upp hit och fly den kommande vreden, för du har befunnits vara värdig. Se, brudgummen kommer!" Sedan försvann de alla.
    Herren sade sedan till mig: "Hälften av dem som säger att de känner mig i ändens tid är lögnare. De har aldrig varit tända med elden från himlen. De brinner med konstiga eldar från det hemlighetsfulla Babylon. De låtsas bara att de känner mig. Deras lampa skall slockna ut i mörkret och det skall bli gråt och tandagnisslan. Men de som är Mina ska lysa för evigt och brinna med Min härlighets klarhet som stjärnorna. För de är tända från Min tron och matas med Min olja och ska aldrig slockna. Dessa är Mina älskade - Min härliga brud som alltid ska vara sann och trofast mot Mig. Det är för henne jag dog och uppstod igen. Det är för henne att jag återvänder i midnattstimmen. Tala om för henne att jag inte har glömt henne! Hon är Min älskade och jag är hennes! Jag älskar henne med en evig kärlek. Jag ska säkerligen ta upp henne till Min tron där hon kommer att regera med Mig i härlighet i evigheters evighet på min högra sida. Amen."
    Detta är berättelsen om de syner som jag fick i Dallas, Texas i väckelsemöten under maj och juni 1985, så gott jag kunde skriva ner det. Det är först nu som jag kan dela helheten av dessa erfarenheter eftersom jag har blivit frigjord till detta av den helige Ande. Må Han lägga sin välsignelse och smörjelses eld till dessa ord.
    Må ni återfinnas bland Hans trofasta förståndiga jungfrur när Han uppenbaras i midnattstimmen. Må din lampa lysa klart, tänd med olja av den dubbla smörjelsen av Elia.
    Shalom och Gud välsigne dig!
    Maurice Sklar

    Översättning: Bertil Lundberg

www.tidenstecken.se