Sämre tider väntar

av Åke Forslin

   Det tonade upp en bild på morgonen, den fastnade i min syn. Det stiger upp stora fallskärmar vid riksdagshuset. Jag kan se hur de lämnar vårt kära fosterland, den största delen söker sig mot sydost. Några går mot engelska kusten, sen ser jag Amerikas karta och dit dras också några.
   Så säger Herren: "Ert land går in i en svår tid." Jag ser hur människorna lever på gatan. Dessa människor saknar både hus, kläder och mat för dagen. Där kommer en mycket stor skara av dessa att gå förlorade. Se säger Herren, låt de fattiga få mat och husrum. Största delen kommer ifrån svåra situationer. Men vet också detta, det kommer att bli sån hungersnöd bland folket i hela Europa.
   Så kommer dessa fallskärmar åter tillbaka i min ande men jag ser att de börjar dra sig ner mot rika länder. De styr sig ifrån ert land för att leva i lyx, men säger Herren, det kommer svåra tider i dessa länder. Allt vad dessa fallskärmar har åstadkommit, det kommer att vändas till svårigheter både för ert land och för fallskärmsflygarna.
   Åter ser jag i min ande dessa fattiga människor som har kommit hit. Allt orent som förekommer bland den yngre generationen, säger Herren, det kommer att leda till ekonomiska problem. Jag ska resa upp ett nytt folk som vill tjäna mig i bön, i bön för ert land, säger Herren. I forna dagar var det mitt folk som stred mot ondskans andemakter, men nu har bönen slocknat. De ledare som inte har fört sin hjord på rätt sätt, säger Herren, de ska få falla ner på sina knän och få söka mej igen. Men det kan ta en lång tid innan de kommer in i sin smörjelse, säger Herren. Det är så många får som springer på höjderna och söker efter sin herde men de finner ingen som ger dem mat. Jag kallar på mödrar och fäder att ta hand om dessa får som irrar omkring i detta land.
   Mörkret sänker sig ner över ert land så tänd era ljus mina barn, då kan de lysa upp tillvaron i mörker och ensamhet. Jag kallar er åter tillbaka till den första kärleken till varandra, till de fattiga, till de utslagna, säger Herren. Ge inte upp ni som troget ropar till mej så ska jag svara er och ge er kraft och styrka. Jag ska tala till er om vad som stundar i denna tid. Det ska komma en tid när ni går ut skördemän och skördekvinnor för att bärga in den mogna skörden. Frukta inte för morgondagen, jag skall leda er som vill tjäna mej och gå under mitt Ord och gå under min ledning. Jag går före er som vill gå ut i detta land, säger Herrens Ande. Amen

   Åke Forslin 2016-10-27, en öppen syn, först på morgonen och senare på kvällen.

www.tidenstecken.se