När Guds Ande kommer över Guds folk

I min ande ser jag vita duvor flyga i en formation av ett kors under en klarblå himmel. I anden följer jag med dem och de flyger över ett landskap som är ganska fattigt på växtlighet. De närmar sig ett kalfjäll där ingenting växer. På marken ser jag enstaka personer som rörs sig där nere. De vandrar i samma riktning som dessa duvor flyger. Nu närmar de sig en byggnad, vad jag förstår är det ett mindre kapell, som är omgivet av ett staket. Duvorna landar där på taket. Jag hör svagt en sång, som kommer ifrån det här kapellet ute i ödemarken. Av de ca 15 duvorna så är det en som är orolig, den gör sig klar för att lyfta. Jag ser hur den flyger iväg ensam runt utöver det här området. Den kommer tillbaka och flyger in genom dörren i kapellet. Sången tystnar. Så hör jag en kvinna säga: Guds Ande är här, Guds Ande är här. Hon blir uppfylld av Guds ande och jag ser hur hon börja dansa, hon börjar göra väldigt mjuka dansrörelser. (Psalm 87:7) Det enda hon säger är: Guds Ande är här, Guds Ande är här. (Joel 2:28-29) Då börjar flera resa sig upp och följa henne i hennes rörelser. Det är en obegriplig sång, men jag förnimmer att det är Guds Ande, ja, de sjunger i Anden. (1 Kor14:15 b)

Så ser jag att de börjar tända ljus, för mörkret börjar falla där inne i kyrkan och då lyfter de andra duvorna åter i formation av ett kors. Men den här duvan som flög in i kyrkan har satt sig på en ljusstake långt framme i kyrkan. Folket bara sjunger och sjunger en härlig himmelsk lovsång. Människorna börjar nu be för varandra och det kommer en väldigt stark andlig kraft över en stor del av dem. Det pågår en väldigt lång tid. Jag ser hur solen börjar lysa in genom kyrkfönstren. Den här kvinnan som ropade: Guds Ande är här, Guds Ande är här, hon går fram till duvan, tar den i handen och går mot utgången och säger: Du är fri, du är fri! Men duvan flyger in igen. (2 Kor. 3:17)

Se, säger Herren Ande, jag lät min Ande komma ner som en duva. Det kommer en tid då Guds Ande ska komma över mitt folk. Om ni är stilla och väntar så ska jag låta min Ande utgjutas över män och kvinnor i denna tid. Det ska komma ett ljus, som ska lysa upp era hjärtan så att ni kan se vad som kommer att ske när min Ande fritt får leva i min församling, säger Herren. Denna ande utgjutelse är en förberedelse för vad som komma skall i det mörker, som täcker världen i dag. Det är mörkare än vad ni tror själva, säger Herren. Men det är inte jag som är i mörkret utan jag skall leda er in i ljuset av min härlighet. Och ni ska bli ljusets bärare om ni vill gå ut och tjäna mig i den kommande tiden. För tiden blir svårare och svårare, inte bara i ert land utan över hela vår värld. Det är många som har sagt att de har gjort rätt men de ska stå där med skam en dag när allt uppenbaras. Det byggs upp och byggs upp, men det ska rivas ner. (Jes. 60:1-2)

Jag ser i min ande så många sprickor i olika företag. Det är företag som byggts upp av människor, som bara har byggt och byggt för att det ska vara stort, men säger Herren, den tiden är förbi. Det ska bli mindre och mindre. Det var en tid då detta land byggdes upp i mänsklig kraft, den tiden kan vara mycket nära att människovärdet ska återställas och män och kvinnor ska få känna när dagen är slut, att natten må bli till vila.

Jag ser också i min ande, stora skogsområden som bara vissnar ner. Det kommer att bli en svår tid för den som har brukat jorden för jorden är näringsfattig i dag. Den är utarmad på grund av välfärdens framfart. Det är tid att återställa det som missbrukats av det jag skapat, säger Herren. Och ni mitt folk, som vill gå den väg jag bestämt, ni ska träda fram i kraft och majestät för jag ska väcka de sovande. Sovtiden är över, säger Herren. Jag ska väcka er med saker som ni inte har trott kan ske. (Matt 25:5-7) För se jag kommer snart, och då ska ert land vara renat för att kunna återbrukas en tid, innan slutet kommer då jag ska hämta er hem från norr och söder, öster och väster så ni kan sitta till bords med mig en dag i mitt rike. Jag ropar på skördemän och kvinnor som en dag åter ska bruka min jord, säger Herren.

Jag ser ner över hela Norden hur min jord ser ut, säger Herren. Den är inte vacker. Det är många områden som är sargade. Det finns ett folk där längst upp i norr som jag älskar, säger Herren, men de är utkastade ifrån sin egen mark, men jag ska föra dem samman en dag och de ska åter en dag få bruka sina fäders områden. Det ska bli slut på bestämmande överhuvuden. Det ska komma en tid då mitt folk ska få styra och ställa, men säger Herren, grunden till kommande saker är att kunna älska varandra oavsett vem jag är bland folket. Se in i mitt Ord så ska ni få uppleva vad kärlek betyder. Det kommer så mycket behov av kärlek bland alla människor inom en mycket kort tid. För kärlekslösheten har börjat inträda i de nordliga länderna. (Matt 24:12) Det talas om rika länder och fattiga länder, inte så högt, men det förekommer. Och nu säger Herren, så manar jag mitt folk att tänka på den första kärleken. Amen

Åke Forslin 2008-10-06.

www.tidenstecken.se