Dalai Lama på Sverigebesök

Dalai Lama besöker Stockholm den 3 juni 2003. På kvällen kommer Svenska kyrkan att ge honom Sigtunastifelsen medalj till minne av Manfred Bjrökquist. Den som överlämnar medaljen vid en ceremoni i Riddarhuset är Martin Lönnebo.3 juni på morgonen inleder han med ett besök i riksdagen. Han talar sedan i Globen om icke-våld och fred, mötet sänds i TV. 10 000 betalade 275 kronor för att lyssna på talet. Skolorna i Stockholm skickade dit 2000 elever, tydligen fanns det pengar för detta.

Han belönas för sitt gränsöverskridande, tolerans och icke våld. Nya Dagen 030528.

Dalai lamas tibetanbuddhism anklagas för kvinnoförnedring och våld. Nya Dagen 030527.

Dalai lama ska förkroppsliga guden Chenresi. Nya Dagen 030527.

Tidskriften BED avslöjar: På 42 utvalda platser i Sverige, inklusive Bottenviken och andra omgivande vatten, ska vaser   som är invigda i Bhutan för sitt ändamål planteras för att vara andliga kraftcentra som skall påverka omgivningen där de är planterade. Se vilka platser här.

Vaserna innehåller mantras för att pacificera fiender som står i vägen (tänk på att kristendomen är en sådan fiende i buddhismens religion) i denna tid av missämja och elände i världen. Kort sagt så innehåller vaserna många speciellt välsignade substanser av attrbut vilka har blivit välsignade av guru Rinpoche och Buddha och Bodhisattvas. World Peace Vase Programme.

Dalai Lamas Europabesök börjar i Tyskland 28 maj. 30 maj talar han på de ekumeniska kyrkodagarna i Berlin som organiseras av Centralkommittén för de tyska katolikerna och de tyska protestanternas kyrkor. 5-9 maj undervisar han i ett seminarium i Falconersalen i Köpenhamn om de sex paramitas (fundamentala buddhistiska övningar) som leder till slutgiltig befrielse. Tibetanska munkar kommer att medverka med helig musik och heliga danser för världens helande, rituella danser som bland annat ska rena världen från negativ energi och attrahera gudomliga krafter. Biljettpriset ligger på 2500-3500 danska kronor beroende på vilken sittplats man vill ha. Buddhistiska nunnor och munkar kan köpa inträdet till reducerade priser. Det finns 2150 platser tillgängliga.

Vasritualen har tidigare bland annat genomförts i Österrike där vaser grävts ner på 49 platser av politisk eller ekonomisk vikt, vaser som invigts för ändamålet i Bhutan. Världen idag skriver om detta 2003-05-30:

Dalai Lama hade inbjudits för att utföra en Kalachakra tantra ritual som en andlig "välsignelseakt" över staden Graz. Tantrismen utgör en betydande del av tibetanbuddhismen och genom den rit som man kallar Kalachakratantra förlöser man ockult kraft över platser och individer. Det är endast Dalai Lama som inom tibetanbuddhismen har rätt att utföra den ritualen. Hösten 1998 visades på tv en film från Tibet där man fick se en del av en Kalachakratantra ritual och hur ett orakel försatt i trans förmedlade budskap till Dalai Lama.

Nya Dagen 2003-06-06 skriver om de magiska urnorna eller vaserna som ska grävas ner i Sverige. Det är en särskild tibetansk-buddhistisk organisation som ska gräva ner urnorna på 42 platser i Sverige. Signaturen "rigpa" är kontaktperson för Sverige.

Se bilder på när fredsvaserna/krukorna grävdes ner i Irak den 8 november 2002. Några månader senare blev det krik i Irak. Här är en lista på platserna i Sverige. I Norge har en stor del av de 44 vaserna redan placerats ut. Platser som ingår är bland annat Svalbard, Jan Mayen, Oslo, Bergen, Trondheim och så vidare. Finland ska få 36 vaser, de har ännu inte placerats ut. Lilla Danmark verkar vara speciellt utvalt, de ska få hela 50 vaser. Estland ska få 6 vaser. Ryssland 10 vaser. Till och med i Vatikanen ska vaser grävas ner, totalt 3 stycken. I Tyskland har 54 vaser redan grävts ner. 40 länder i Europa ska man gräva ner vaser i. Men inte endast Europa utan också de flesta andra länder i världen ska få del av dessa ockulta frön.

Tillbaks till föregående sidan.